РОЗОВО МАСЛО

от Rosa Damascena

Розата е омайвала   и лекувала древните народи, превръщайки се в символ на любовта, красотата и здравето. Маслото от Rosa Damascena е най-нетоксичното етерично масло, което се възприема от организма изключително бързо и позволява на благоуханните и лечебни съставки да проникнат в клетките, да пречистят организма и да успокоят, освежат и обновят тялото и ума.

Едно от най-добрите средства за поддържане на оптималното състояние на кожата: стимулира синтеза на колаген, подпомага регенерацията на клетките, регулира мастно-водния баланс. Изглажда бръчките, тонизира и успокоява възпалена, суха и чувствителна кожа, намалява белезите. Действа благотворно върху всички ситеми в човешкия организъм.

Основното му действие е подмладяващо, антидепресивно, нервноуспокоително, тонизиращо, антисептично, антиоксидантно, противокашлично, противомикробно, спасмолитично, противовъзпалително, регенериращо, балансиращо, кръвоспиращо, регулиращо апетита, повишаващо концентрацията, афродизиак.

За инхалации: 3-4 к. розово масло в 1л. гореща вода. Вдишвайте парите 10мин (при настинка, главоболие, безсъние, ПМС)

За гаргара: 1-2 к. розово масло върху мед, захар, сода или сол се разтварят в 1 чаша топла вода.

За масаж : на 50мл базово масло /гроздови семена, кайсия, бадем, авокадо/ 2-5к розово масло ( антидепресивно, за засилване на сексуалното желание, при кожни белези, за регенериране на клетките)