МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА

Етеричното масло от лавандула /Lavandula Angustifolia/ е едно от най-използваните масла в парфюмерията, козметиката и ароматерапията. Едно от най-старите и изпитани средства срещу стрес, безпокойство и нарушения в съня. Притежава успокояващо и антисептично действие, помага при кожни раздразнения, изгаряния, срещу ухапвания от насекоми. Има силно антибактериално и противогъбично действие.

Използва се за всякакъв вид проблеми с кожата, косата, при изгаряния, наранявания и ухапвания от насекоми. Чрез инхалации, масажи, компреси, вани и други средства, спомага за оздравяването на вътрешни органи и системи.

При масови вирусни инфекции, вероятност от заразни заболявания и грипни епидемии изпълвайте дома си с лавандулов аромат!

Благодарение на всички тези ценни свойства лавандуловото масло помага да решите и почти всички кожни проблеми: заличаване на белези, зарастване на рани и регенерация на тъкани при изгаряния, ухапвания от насекоми, акне, алергични обриви, екземи, сърбежи и т.н., лавандуловото масло успешно се използва за лечение на косопад, премахва пърхута, заздравява косъма, регенерира кожата на скалпа.