Лавандулата и спокойствието

LavendarEssentialOils660

Масло от лавандула

Успокоява, дезинфекцира и балансира.

Етеричното масло от лавандула /LavandulaAngustifolia/ е едно от най-използваните масла в парфюмерията, козметиката и ароматерапията. Едно от най-старите и изпитани средства срещу стрес, безпокойство и нарушения в съня. Притежава успокояващо и антисептично действие, помага при кожни раздразнения, изгаряния, срещу ухапвания от насекоми. Има силно антибактериално и противогъбично действие.

 Приложението на лавандулово масло е обикновено външно, като се използва или самостоятелно или  разтворено в други етерични масла или в спирт. Използва се за всякакъв вид проблеми с кожата, косата, при изгаряния, наранявания и ухапвания от насекоми. Чрез инхалации, масажи, компреси, вани и други средства, спомага за оздравяването на вътрешни органи и системи.

Лавандуловото масло е едно от най-старите, добре познати и използвани средства срещу безпокойството и нервната възбуда, доказано чрез множество клинични изследвания.
Лавандуловото масло има обезболяващо и антиспазматично въздействие, установено след инхалации и масажи на пациенти страдащи от различни болки, особено при мигренозно главоболие или преумора. То влияе чрез обонянието върху нервните импулси в мозъка, които предават сигналите за болка и бързо действа отпускащо на мускули и енергийни възли. Лавандуловият аромат увеличава и производството на някои мозъчни вълни, пряко свързани с чувството за спокойствие и отпускане.
Comments are closed.